Tag Archives: УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР

УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР БАJА МАРЕ

УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР БАJА МАРЕ. ПАН ЕВРОПСКИ ИДЕНТИТЕТ И ИСТОРИСКА ЕВОЛУЦИЈА ВО ТЕК Др.Тибериу Алекса ‘Градот на сликарите’. Индивидуалната и колективната свест на големата национална и интернационална публика, ја дефинира менталната слика за градот Баjа Маре преку имиџот на „град на … Continue reading

Posted in УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР БАИА МАРЕ | Tagged , , , , | Leave a comment

УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР БАЈА МАРЕ

УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР БАЈА МАРЕ. ПАН ЕВРОПСКИ ИДЕНТИТЕТ И ИСТОРИЈСКА ЕВОЛУЦИЈА У ТОКУ Др. Tiberiu Alexa ‘Град сликара’. Индивидуална и колективна свест о великој националној и интернационалној публици ја дефинисала менталну слику града Баја Маре имиџом „град сликара“. Конфигурација овакве симболичне … Continue reading

Posted in УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР БАЈА МАРЕ | Tagged , , , , | Leave a comment